Agendă

Dezvoltarea tehnologică, diversitatea culturală și avansul științific în urma cărora prosperăm sunt rezultatele capacității noastre de cooperare prin care am creat societățile care ne definesc astăzi. Suntem mai conștienți de valoarea timpului nostru și ne dorim să activăm înconjurați de oameni care ne respectă această alegere. Evoluția individului conduce la o rafinare a modelelor de business care vin setate cu o mentalitate deschisă spre schimbare.

Suntem mai conectați ca niciodată, utilizăm resurse îndepărtate, viteza ne definește mobilitatea și accesul la informație  și, împreună, reușim proiecte ambițioase anterior descrise doar în cărțile SF. Suntem pregătiți să facem pasul către societatea a cărei descriere este modificată în timp real de alegerile fiecăruia dintre noi.

Înregistrarea va avea loc în zona de check-in, amplasată la etajul 1, la intrarea foaierului Grand Ballroom, în fața sălii Ploiești.

Ecusonul îl vei primi pe baza codului de înregistrare pe care ți-l vom trimite cu o zi inainte de eveniment, de pe platforma www.myconnector.ro.

Dragoș ROȘCA (Președinte, Fundația Romanian Business Leaders)

Dan BERTEANU (Managing Partner Equatorial)

Dominik ISLER – CEO Swiss Economic Forum

A patra revoluție industrială redefinește modul de funcționare al industriilor, structura organizațiilor și felul în care facem business. Oportunitățile create de aceste schimbări sunt numeroase, în tandem însă, cu provocările cărora trebuie să le răspundem sau să le anticipăm. Interacțiunea la nivel social se redefinește odată cu schimbările de comportament ale celor care ne sunt clienți.

Sesiunea explorează următoarele întrebări:

Care sunt subiectele care ne vor face agenda în 2019? 

Ce tendințe tehnologice vor avea cel mai mare  impact asupra companiilor și a consumatorilor? 

Cum interpretează mediul de business & antreprenorii aceste schimbări?

Ritmul alert al schimbărilor testează capacitatea de adaptare a firmelor, guvernelor le este dificilă reglementarea noilor tehnologii în vreme ce nivelul de securitate scade și toate acestea se reflectă în modul de viață al indivizilor.

Chair de sesiune: Dan OROS (Romania Marketing Manager, Google)

Invitați: 

Radu GEORGESCU, Founding Partner Gecad Ventures

Radu NEGULESCU, Owner & General Manager Trencadis

Steven van GRONINGEN, Președinte Raiffeisen Bank

Bogdan ION, Chief Operating Officer EY South – East & Central Europe and Central Asia

Organizațiile din România sunt în dificultatea de a construi acea relație benefică cu angajații lor într-o societate care se confruntă cu provocări majore precum  lipsa forței de muncă, nivelul scăzut de implicare al angajaților, dublate de un nivel ridicat de stres și supra-solicitare. Peste 80% dintre angajatori se confruntă cu lipsa forțe de muncă, iar atunci când posturile sunt ocupate, doar o proporție de 20% dintre angajați sunt realmente implicați. Iar când privim spre viitor suntem îngrijorați de procentul crescut al celor care își văd deja viitorul în afara granițelor.

Pornind de la acest context dificil, sesiunea  își propune să abordeze următoarele teme:

Care este realitatea în organizațiile membre RBL ?

Ce caracteristici sunt specifice angajatorilor care reușesc să atragă și să își loializeze angajații?

Ce beneficii își doresc angajații pentru a-și crește nivelul de implicare și loialitate?

Cum putem crea un mediu de lucru care să reducă nivelul de stres și să stimuleze performanța sustenabilă?

Chair de sesiune: Mihai POPA RADU, Managing Partner & Executive Coach – Seeds for Success

Invitați:

Dan ȘTEFAN, Cofondator Autonom

Diana FRAZZEI, Psiholog Specialist Consultant în Sănătate Ocupațională

Benny CORVERS, Cofondator și Managing Partener Prepared Mind, Belgia

Alexandru REFF, Country Managing Partner, Deloitte Romania si Moldova

Moderator: Andreea ROȘCA (Membru fondator RBL, autor “Cei care schimbă jocul”, Fondator The Vast & The Curious )

Invitat:  Emil HUREZEANU, Ambasadorul  României în Germania

Pe măsură ce viteza dezvoltărilor tehnologice se intensifică, crește și necesitatea ca businessurile să se adapteze noului val. În același timp, tehnologia singură nu transformă pieţele, în schimb modelele de afaceri importante fac acest lucru. De la inovații disruptive la unicorni și de la antreprenori sociali la inovații crowdsourced, mediul de afaceri are o singură constantă: nevoia de modele inovatoare de afaceri și tehnologie.

Alianțele transversale sunt premise pentru depășirea provocărilor socio-economice și de mediu, însă rămân importante întrebări precum:

Cum va arăta următoarea generație de inovatori? Numai companii de tehnologie?

Cum prioritizăm investițiile? În departamentele de tehnologie și inovare sau în reinventarea modelelor de afaceri?

Cât de mult se pot conecta modelele noi de business la sustenabilitate socială și de mediu?

Modelele de afaceri ale viitorului trebuie să pună mai mult accent pe clienți, în calitate de co-creatori și angajați ca partea a co-deciziilor?

Ce pot învăța companiile din inovația socială în ceea ce privește impactul, legitimitatea și reziliența?

Chair de sesiune: Ciprian STĂNESCU (Partnerships Manager Ashoka România)

Speakeri:

Ciprian MORAR, Fondator și CEO Lateral România

Vincenzo LINARELLO, Fondator GOEL Cooperative, Italia

Irina SCARLAT, Country Manager Revolut

Recunoaştem împreună Excelenţa în Educaţie, pentru al patrulea an la rând, la Gala MERITO 2019.

Prin MERITO, proiectul fanion al RBL în domeniul Educaţiei, aducem în ochii și în mintea românilor profesorii exemplari, aceia care schimbă România în bine pentru eternitate. Creştem o echipă care descoperă dascălii cu adevărat deosebiți, le oferim recunoaștere și îi premiem într-o Gală anuală. Apoi, îi reunim într-o comunitate şi le ducem poveştile şi bunele practici mai departe, pentru a motiva şi alţi profesori şi publicul larg că Educaţia de calitate este posibilă, în ciuda condiţiilor vitrege din sistem.

Gala MERITO ocupă un rol central în cadrul acestui proiect. Aducem pentru o seară laolaltă profesorii laureaţi anul acesta şi pe cei din generaţiile anterioare, oameni de afaceri, reprezentanți ai societăţii civile din Educaţie și media pentru a spune “Mulţumim!”, pentru a-i aplauda și a le spune că noi credem că împreună putem schimba soarta României.

12 CADRE DIDACTICE PE SCENA MERITO LA RBL SUMMIT 2019

Pe scena Galei MERITO, ediţia a IV-a, de pe 13 martie 2019, vor urca 12 cadre didactice: 10 profesori de nivelurile primar-liceal, 1 educator şi un director, din învăţământul preuniversitar public. Provin de la Baia Mare şi până la Techirghiol, de la Eşelniţa (MH) şi până la Miercurea Ciuc şi au performanţe diverse precum: reuşesc să păstreze copiii la şcoală în mediul rural, predau fizica prin “magie” sau au elevi olimpici naţional şi internaţional. Îi vom dezvălui în prima seară de RBLSummit, când le vom recunoaşte împreună public şi material performanţele şi oferi aprecierea bine-meritată. 

Prezentator: (tbc)

Empty section. Edit page to add content here.

Deciziile de astăzi conduc la rezultatele de mâine și ne asigură că fiecare investiție pe care o facem în educație se va reflecta în creșterea nivelului stării de bine de care ne vom bucura mâine. Suntem datori cu pregătirea pentru viitorul în care tehnologia schimbă regulile jocului și ne provoacă să ne depășim limitele.

Romanian Business Leaders este comunitatea oamenilor care văd în transformare bucuria noilor direcții de dezvoltare deschise și sunt gata să le exploreze. Curajul lor este transmis înapoi în societate prin proiectele care de 7 ani reușesc să transforme România prin inițiative de antreprenoriat, educație și bună guvernare.

Și cum ideile bune sunt o sursă de încredere în viitor, salutăm acele inițiative care ne inspiră și ne demonstrează că voința și dedicația sunt chei pe care nicio ușă închisă nu le poate anula.

Empty section. Edit page to add content here.

Între 17% și 50% din elevii din România iau meditații, investiția părinților fiind de 300 mil. euro anual. Companiile văd educația ca o prioritate pentru investiția din fondurile de CSR sau HR și, deocamdată, rezultatele la nivel național nu sunt convingătoare. Profesorii sunt în căutare de resurse și cursuri care să îi învețe cum să facă față nevoilor elevilor din fața lor și să reușească în acest proces să își crească starea de bine. Directorii școlilor au nevoie să învețe cum să fie lideri și nu directori de hârtii.

Lipsa modelelor pentru elevi și a unor politici clare de susținere a dezvoltării holistice (minte, corp, spirit și inimă) a acestora în scoli, îi conduce spre depresie, anxietate crescută, comportamente de risc, abandon școlar și rezultate academice mult sub nivelul lor de potențial.

 

Această sesiune explorează următoarele întrebări:

Care sunt paradigmele sănătoase prin care să vedem educația din România?

Ce poate face fiecare dintre noi (în rolul de părinte, antreprenor sau lider de organizație), de mâine, ca să sprijinim transformarea educației din țara noastră?

Ce rezultate așteptăm?

Chair de sesiune: Ruxandra MERCEA ( Director  Executiv Transylvania College)

Invitați:

Ligia DECA,  Consilier de Stat, Administrația Prezidențială

Domnica PETROVAI, Fondator Mind Education Health

Lucian COSINSCHI, Director Regional pentru Europa al Minerva Schools

Doru CĂSTĂIAN, Profesor MERITO 2018

Theodora CLEJA, Alumni Transylvania College

Evoluția tehnologiei transformă antreprenoriatul și conduce la schimbări economice majore la nivel global, iar România, bifează puncte valoroase în această cursă. Astăzi, transformarea României dintr-o economie provincială într-un pol tehnologic este aproape să se încheie, iar domeniul puternic al tehnologiei ne ține conectași cu economiile dezvoltate.

Companii precum UiPath, primul unicorn românesc, BitDefender sau eMag alături de zecile de centre de cercetare și dezvoltare cu investiție străină, sunt dovada clară că suntem pe harta lumii bune a tehnologiei.

 

Împreună vom explora următoarele întrebări:

Cum se dezvoltă o firmă de tehnologie în România?

Care este profilul cultural al antreprenorului român de tehnologie?

Cum interacționează antreprenorii români din tehnologie cu cei din domeniile non-tech?

Chair de sesiune: Bogdan IORDACHE (Chairman How to Web)

Invitați:

Alexandru GLIGA,  CEO & Cofondator Box2M

Xenia MUNTEANU, CEO & Cofondator Planable

Vladimir OANE, Antreprenor, Președinte Innovation Labs.

Moderator: Mădălina MARCU, Philanthropy and CSR Advisor, Membru de Board Romanian Business Leaders

Invitați: Carmen USCATU & Oana GHEORGHIU, fondatoare Asociatia DARUIESTE VIATA

PRIMUL SPITAL de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania urmeaza sa fie construit in curtea Spitalului Marie Curie din Capitala, cu fonduri exclusiv private, de catre Asociatia Daruieste Viata.

Romanian Business Leaders propune soluții concrete pentru probleme identificate în societate prin proiecte dezvoltate pe trei direcții de acțiune: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Am dezvoltat proiecte model în jurul cărora se formează comunități de antreprenori și profesioniști din domenii diverse care vin împreună motivați de dorința de implicare și de a întoarce în societate cunoștințele și expertiza acumulate.

Proiectele comunității RBL din zona de antreprenoriat sunt Antreprenoria, Start-Up BridgeRePatriot, Antreprenorești-Adoptă un Sat, iar cele din domeniul educației Proiectul MERITO, SuperTeach, INSIGHTS, Antrenament pentru Viitor.

Cum ne adaptăm transformărilor din societate și care sunt direcțiile pe care le urmărim în 2019? Vino alături de noi în sesiunea dedicată pentru a susține acele proiecte care contribuie la dezvoltarea României!

Romanian Business Leaders propune soluții concrete pentru probleme identificate în societate prin proiecte dezvoltate pe trei direcții de acțiune: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Am dezvoltat proiecte model în jurul cărora se formează comunități de antreprenori și profesioniști din domenii diverse care vin împreună motivați de dorința de implicare și de a întoarce în societate cunoștințele și expertiza acumulate.

Proiectele comunității RBL din zona de antreprenoriat sunt Antreprenoria, Start-Up BridgeRePatriot, Antreprenorești-Adoptă un Sat, iar cele din domeniul educației Proiectul MERITO, SuperTeach, INSIGHTS, Antrenament pentru Viitor.

Cum ne adaptăm transformărilor din societate și care sunt direcțiile pe care le urmărim în 2019? Vino alături de noi în sesiunea dedicată pentru a susține acele proiecte care contribuie la dezvoltarea României!

Empty section. Edit page to add content here.

Romanian Business Leaders propune soluții concrete pentru probleme identificate în societate prin proiecte dezvoltate pe trei direcții de acțiune: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Am dezvoltat proiecte model în jurul cărora se formează comunități de antreprenori și profesioniști din domenii diverse care vin împreună motivați de dorința de implicare și de a întoarce în societate cunoștințele și expertiza acumulate.

Proiectele comunității RBL din zona de antreprenoriat sunt Antreprenoria, Start-Up BridgeRePatriot, Antreprenorești-Adoptă un Sat, iar cele din domeniul educației Proiectul MERITO, SuperTeach, INSIGHTS, Antrenament pentru Viitor.

Cum ne adaptăm transformărilor din societate și care sunt direcțiile pe care le urmărim în 2019? Vino alături de noi în sesiunea dedicată pentru a susține acele proiecte care contribuie la dezvoltarea României!

Facilitator: Dan BERTEANU (Managing Partner EQUATORIAL)

Empty section. Edit page to add content here.

Romanian Business Leaders Summit se încheie cu momentul decernării premiilor RBL  Nominalizările au fost făcute de membrii comunității RBL, iar câștigătorii desemnați de către Boardul RBL.

Vom acorda premii pentru următoarele categorii:
Model de business inovator – Antreprenor nonconformist care abordează în mod inovator
tendinţele sociale şi economice pentru a valorifica oportunităţi de business;
Business cu impact social – Antreprenor al cărui business are impact și produce valoare
adăugată în plan social;
Tânăr antreprenor (sub 35 ani) – Antreprenor din noul val cu o evoluţie deosebită în piaţă şi
cu un potenţial de creştere remarcabil;
Business rural;
Lider român de business din diaspora ale cărui acţiuni de implicare în comunitate
continuă să fie conectate şi cu România;
Jurnalistul de business al anului;
Funcţionarul public al anului – funcţionar ale cărui initiaţive şi proiecte au un impact
pozitiv pentru mediul de business.

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?