Agendă

Dezvoltarea tehnologică, diversitatea culturală și avansul științific în urma cărora prosperăm sunt rezultatele capacității noastre de cooperare prin care am creat societățile care ne definesc astăzi. Suntem mai conștienți de valoarea timpului nostru și ne dorim să activăm înconjurați de oameni care ne respectă această alegere. Evoluția individului conduce la o rafinare a modelelor de business care vin setate cu o mentalitate deschisă spre schimbare.

Suntem mai conectați ca niciodată, utilizăm resurse îndepărtate, viteza ne definește mobilitatea și accesul la informație  și, împreună, reușim proiecte ambițioase anterior descrise doar în cărțile SF. Suntem pregătiți să facem pasul către societatea a cărei descriere este modificată în timp real de alegerile fiecăruia dintre noi.

Înregistrarea va avea loc în zona de check-in, amplasată la etajul 1, la intrarea foaierului Grand Ballroom, în fața sălii Ploiești.

Ecusonul îl vei primi pe baza codului de înregistrare pe care ți-l vom trimite cu o zi inainte de eveniment, de pe platforma www.myconnector.ro.

Dragoș ROȘCA (Președinte, Fundația Romanian Business Leaders)

Dan BERTEANU (Managing Partner Equatorial)

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dominik ISLER – CEO Swiss Economic Forum

A patra revoluție industrială redefinește modul de funcționare al industriilor, structura organizațiilor și felul în care facem business. Oportunitățile create de aceste schimbări sunt numeroase, în tandem însă, cu provocările cărora trebuie să le răspundem sau să le anticipăm. Interacțiunea la nivel social se redefinește odată cu schimbările de comportament ale celor care ne sunt clienți.

Sesiunea explorează următoarele întrebări:

 • Care sunt subiectele care ne vor face agenda în 2019?
 • Ce tendințe tehnologice vor avea cel mai mare  impact asupra companiilor și a consumatorilor?
 • Cum interpretează mediul de business/antreprenorii aceste schimbări?

Ritmul alert al schimbărilor testează capacitatea de adaptare a firmelor, guvernelor le este dificilă reglementarea noilor tehnologii în vreme ce nivelul de securitate scade și toate acestea se reflectă în modul de viață al indivizilor.

Chair de sesiune: Dan OROS (Romania Marketing Manager, Google)

Organizațiile din România sunt în dificultatea de a construi acea relație benefică cu angajații lor într-o societate care se confruntă cu provocări majore precum  lipsa forței de muncă, nivelul scăzut de implicare al angajaților, dublate de un nivel ridicat de stres și supra-solicitare. Peste 80% dintre angajatori se confruntă cu lipsa forțe de muncă, iar atunci când posturile sunt ocupate, doar o proporție de 20% dintre angajați sunt realmente implicați. Iar când privim spre viitor suntem îngrijorați de procentul crescut al celor care își văd deja viitorul în afara granițelor.

Pornind de la acest context dificil, sesiunea  își propune să abordeze următoarele teme:

 • Care este realitatea în organizațiile membre RBL ?
 • Ce caracteristici sunt specifice angajatorilor care reușesc să atragă și să își loializeze angajații?
 • Ce beneficii își doresc angajații pentru a-și crește nivelul de implicare și loialitate?
 • Cum putem crea un mediu de lucru care să reducă nivelul de stres și să stimuleze performanța sustenabilă?

Chair de sesiune: Mihai POPA RADU (Managing Partner & Executive Coach – Seeds for Success)

Moderator: Andreea ROȘCA (Membru fondator RBL, autor “Cei care schimbă jocul”, Fondator The Vast & The Curious )

Într-un ritm alert al transformărilor, mediul de business are o singură constantă: nevoia de modele inovatoare de afaceri și tehnologie.  

Piețele viitorului aparțin celor care se uită continuu la modele de afaceri ce construiesc altele noi și pun accent pe sustenabilitate. Companiile de astăzi trebuie să devină mai rapide și mai inteligente prin conectarea directă cu noua generație de consumatori pentru a își asigura succesul de mâine.

Alianțele transversale sunt premise pentru depășirea provocărilor socio-economice și de mediu, însă rămân importante întrebări precum:

 • Ce investiții prioritizăm? Mizăm pe tehnologie și inovație sau pe reinventarea modelului de business?
 • Cum arată noua generație de inovatori? Provin ei din domeniul tehnologic?
 • Cât de profundă este conexiunea dintre noile modele de business și sustenabilitatea socială și de mediu?
 • Cum valorizează companiile viitorului relațiile cu angajații și clienții?

 

Chair de sesiune: Ciprian STĂNESCU (Partnerships Manager Ashoka România)

Empty section. Edit page to add content here.
Empty section. Edit page to add content here.

Deciziile de astăzi conduc la rezultatele de mâine și ne asigură că fiecare investiție pe care o facem în educație se va reflecta în creșterea nivelului stării de bine de care ne vom bucura mâine. Suntem datori cu pregătirea pentru viitorul în care tehnologia schimbă regulile jocului și ne provoacă să ne depășim limitele.

Romanian Business Leaders este comunitatea oamenilor care văd în transformare bucuria noilor direcții de dezvoltare deschise și sunt gata să le exploreze. Curajul lor este transmis înapoi în societate prin proiectele care de 7 ani reușesc să transforme România prin inițiative de antreprenoriat, educație și bună guvernare.

Și cum ideile bune sunt o sursă de încredere în viitor, salutăm acele inițiative care ne inspiră și ne demonstrează că voința și dedicația sunt chei pe care nicio ușă închisă nu le poate anula.

Empty section. Edit page to add content here.

Între 17% și 50% din elevii din România iau meditații, investiția părinților fiind de 300 mil. euro anual. Companiile văd educația ca o prioritate pentru investiția din fondurile de CSR sau HR și, deocamdată, rezultatele la nivel național nu sunt convingătoare. Profesorii sunt în căutare de resurse și cursuri care să îi învețe cum să facă față nevoilor elevilor din fața lor și să reușească în acest proces să își crească starea de bine. Directorii școlilor au nevoie să învețe cum să fie lideri și nu directori de hârtii.

Lipsa modelelor pentru elevi și a unor politici clare de susținere a dezvoltării holistice (minte, corp, spirit și inimă) a acestora în scoli, îi conduce spre depresie, anxietate crescută, comportamente de risc, abandon școlar și rezultate academice mult sub nivelul lor de potențial.

 

Această sesiune explorează următoarele întrebări:

 • Care sunt paradigmele sănătoase prin care să vedem educația din România?
 • Ce poate face fiecare dintre noi (în rolul de părinte, antreprenor sau lider de organizație), de mâine, ca să sprijinim transformarea educației din țara noastră?
 • Ce rezultate așteptăm?

 

Chair de sesiune: Ruxandra MERCEA ( Director  Executiv Transylvania College)

Evoluția tehnologiei transformă antreprenoriatul și conduce la schimbări economice majore la nivel global, iar România, bifează puncte valoroase în această cursă. Astăzi, transformarea României dintr-o economie provincială într-un pol tehnologic este aproape să se încheie, iar domeniul puternic al tehnologiei ne ține conectași cu economiile dezvoltate.

Companii precum UiPath, primul unicorn românesc, BitDefender sau eMag alături de zecile de centre de cercetare și dezvoltare cu investiție străină, sunt dovada clară că suntem pe harta lumii bune a tehnologiei.

 

Împreună vom explora următoarele întrebări:

 • Care este profilul cultural al antreprenorului român de tehnologie?
 • Cum se dezvoltă o firmă de tehnologie în România?
 • Cum interacționează antreprenorii români din tehnologie cu cei din domeniile non-tech?

Chair de sesiune: Bogdan IORDACHE (Chairman How to Web)

Empty section. Edit page to add content here.
Empty section. Edit page to add content here.
Empty section. Edit page to add content here.
Empty section. Edit page to add content here.

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?