Cum construiesti punti cu Guvernul. Cinci lectii din interactiunea FRBL-Guvernul Romaniei

Cum construiesti punti cu Guvernul. Cinci lectii din interactiunea FRBL-Guvernul Romaniei

In ultimele 18 luni, comunitatea de business coagulata in jurul Fundatiei Romanian Business Leaders (FRBL) si-a intensificat activitatea de interactiune cu Guvernul, cu obiectivul de a-si aduce contributia la elaborarea politicilor publice. In sesiunea plenara “Cum construiesti punti cu Guvernul” din prima zi a Romanian Business Leaders Summit (12-13 februarie), invitatii plenarei au vorbit despre masurile concrete pe care membrii FRBL le-au propus Guvernului, in domeniile sale strategice de actiune: educatie, antreprenoriat si buna guvernare (fiscalitate, legislatie).

“In 2014 am identificat clar care sunt acele obiective pentru care trebuie sa ne batem si care trebuie sa se intample – cum ar fi pastrarea cotei unice de impozitare, reducerea CAS cu cinci procente sau imbunatatirea imaginii scolilor profesionale, in zona de educatie”, a declarat Dragos Rosca, membru al board-ului FRBL si moderatorul sesiunii. Participantii la dezbatere au explicat ce trebuie sa livreze mediul de afaceri in relatia cu autoritatile, pentru a obtine rezultate.
  • ”Oamenii din administratie ne inteleg pe noi, dar invers – noi pe ei – este foarte greu. Ti se pare ca celalalt nu face nimic, dar nu este mereu asa. Exista niste constrangeri, pe care trebuie sa le intelegi. Ce e de facut? Trebuie sa livram continut de calitate, de care acesti oameni au nevoie pentru a intelege unde e problema si cum trebuie actionat.” – Dragos Anastasiu, Director General al TUI Eurolines si membru al board-ului FRBL
  • „Un proiect reusit vara trecuta cu ajutorul FRBL a fost un proiect de imagine, pentru scolile profesionale – mesajul fiind ca o meserie nu este o rusine, ci dimpotriva, ca ar trebui sa incurajam copiii sa invete o meserie, chiar daca mai tarziu se duc spre facultate. Noi, mediul de business, am facut si finantat acest efort de comunicare, care a avut rezultate remarcabile. Numarul elevilor inscrisi la scolile profesionale a crescut de la 18.000 la 33.000, dupa un an ” – Mariuca Talpes, co-fondator Sofwin
Sesiunea plenara i-a mai avut ca invitati pe Angela Rosca (TaxHouse), Felix Patrascanu (FAN Courier) si Ioana Filipescu (FVFA), fiecare impartasind din experienta lucrului cu Guvernul.

CONTACT

Trimite întrebarea ta către Romanian Business Leaders prin intermediul acestui formular:

Trimitere

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?