Tehnologia şi influenţa ei în viitorul apropiat

FAN Courier este partener tradițional al RBL Summit. Am vorbit cu Adrian Coman, IT Infrastructure Manager FAN Courier, care a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări despre influenţa tehnologiei în viitorul apropiat.

1.România poate să devină, în mod realist, într-un deceniu cel mai eficient centru de tehnologie din lume?

Putem vedea România ca pe o resursă umană extrem de bogată în domeniul IT.

Generația ieșită de pe băncile facultăților în ultimii 15 ani a ridicat ștafeta într-un domeniu care acum a devenit vital pentru orice majoritatea domeniilor de activitate dar mai ales în medicină și securitate.

România are nevoie de investiții în cercetare putând să aducă publicului larg tehnologii adaptate nevoilor curente.

2. Cum creează noile tehnologii spaţii de valoare pentru business?

Tehnologiile sunt produse de catalog. Le avem, le cunoaștem, dar le îmbunătățim în permanenţă și le adăugăm pe listă. Putem să luăm orice flux de lucru sau proces de bussines și pentru fiecare putem identifica cel puţin o tehnologie sau o soluție software care să optimizeze timpii de procesare să scadă costurile reușind astfel să scoatem în piață un produs de calitate la costuri reduse.

3. Inteligența Artificială va avea o contribuție majoră la economia globală?

Nevoile de comunicare și conectare ne fac dependenți de tehnologiile din categoria internet of things (IoT). Gandiţi-vă la un device cu care să comunici în permanenţă, să știe când să-ți pornească mașina înainte de a pleca la birou în diminețile friguroase, să stingă luminile sau să aibă grijă ca atunci când ajungi acasa să găsești temperatura dorită. Sunt doar o parte din lucrurile pe care le avem la dispoziție în acest moment. La baza acestor tehnologii stau sisteme mecanisme de learning care învață în permanenţă și vor ajunge în viitorul apropiat să poată lua decizii complexe.

Inteligenţa artificială va dicta în următorul deceniu modul în care un constructor auto trebuie să gândească un autoturism, modul în care trebuie să-ți echipezi casa sau biroul iar asta duce la schimbări majore în ceea ce privește piața de servicii. De câștigat vor avea aceia care aleg să țină pasul nevoile populației.

Meniu