Agendă

Moderatori:

Mihaela PERIANU, Managing Partner, AIMS Romania & Dale Carnagie Training

Sergiu NEGUȚ, Associate Dean of Entrepreneurial Growth & Partner, MsM Romania

Dragoș ROȘCA, Președinte Fundația Romanian Business Leaders

Părerile noastre fac parte din identitatea noastră. Să renunțăm la ele e un efort pe care puțini sunt dispuși să îl facă, din frica de a nu se pierde pe sine. Din frică se nasc erorile de gândire, iar erorile costă, mai ales în business, când iei decizii bazate pe presupunerile greșite pe care le faci atunci când te lași păcălit de propria minte.

O discuție curajoasă despre și cum erorile de gândire pot să facă diferența între succesul și eșecul unor companii, precum și al oamenilor care le conduc.

Radu Atanasiu este profesor la Maastricht School of Management Romania. Predă gândire critică, o abilitate despre care un studiu al World Economic Forum care spune că, alături de capacitatea de a rezolva probleme vor fi cele mai importante abilități pentru a avea pretenția la un job bun, din 2020.

Într-o lume a supraexpunerii, agenda publică e adesea plină de Blind Spots. Paradoxal, tocmai aceste “puncte oarbe” sunt cele care fac diferența în fiecare dintre dimensiunile vieții noastre de zi cu zi.

În sesiunea de deschidere, creionăm împreună tabloul temelor majore pentru anul 2020 și tipurile de Blind Spots din spatele lor, pe 4 paliere: politic, macroeconomic, social și tehnologic.

Moderator: Tudor Mușat, Jurnalist, Realizator @Europa FM

Speakeri:

– Cătălin Păuna, Senior Economist World Bank
– Alina Kasprovschi, Director Executiv, Fundația Comunitară București
– Eliot Whittington, Director of Policy, Cambridge Institute for Sustainability Leaders
– Aleksander Poniewierski, Global IoT Leader, EY
– Larry LaRocco – Ex Congressman, Director @ LaRocco & Associates

Bucureștiul a contribuit anul trecut la PIB-ul României cu 27%; restul de 73% este, mai mult sau mai puțin, blind spot pentru mulți.

Politica și politicile centrale sparg România în două lumi, București și regiuni, iar asta ne transformă invariabil în blind spots unii pentru ceilalți, deși trăim în aceeași țară. Cum facem să strângem rândurile?

Chair de sesiune: Laura Florea, Managing Partner Point Public Affairs

Speakeri:

– Dan Pitic, Owner Perpetuum, lider filiala RBL Cluj
– Dan Drăghici, Founder Drăghici Dental
– Reprezentant RBL Constanța

TEMA: „Investiții în instruirea forței de muncă locale sau import de angajați: cum rezolvăm nevoia de resurse umane în România?”

România are nevoie de aproape un milion de angajați până în 2022, iar un sfert dintre companiile din țara noastră iau în calcul importul de angajați, arată un studiu recent. Acestea sunt datele problemei.

Ce soluții are mediul de afaceri?

Facilitator: Emanuel BETERINGHE, Președinte Asociația Română de Dezbatere și Oratorie

Chair de sesiune: Dragoș ANASTASIU, Președinte Touring Eurolines SA

Echipa 1 de dezbatere:

Dan ȘTEFAN, Co-Fondator AUTONOM

Elisabeta MORARU, Country Manager of Google Romania

Valer HANCAȘCorporate Affairs & Communication Director la Kaufland România & Moldova

Echipa 2 de dezbatere:

Călin ILE, General Manager IBIS Continental Hotels

Hildegard BRANDL, Managing Partner, Unith2B Architecture

Daniel MISCHIE, CEO City Grill

Ce nu vedem în lumea din jurul nostru poate fi o amenințare, dar și o oportunitate de inovație și creștere pentru cei care au capacitatea să distingă informațiile relevante și să construiască pe ele.  De unde începem, la ce ne uităm și cum transformăm Blind Spots-urile în avantaje competitive, aflăm de la Ian Stewart,  antreprenor și co-fondator al Wired Magazine, „o revistă despre ceea ce urmează”.

Ian Charles Stewart, co-fondator WIRED Magazine The future is already here – este sloganul revistei care aduce în fața cititorilor oamenii, tendințele și ideile mari care ne vor schimba viața.

De la prima ediție lansată în SUA în 1993, revista a fost sinonimă cu o analiză informată și inteligentă, care a anticipat constant schimbarea. În fiecare lună, prin proiectele sale provocatoare de gândire și fotografie, explorează noile idei mari din știință, cultură, afaceri și vorbește despre felul în care inovația remodelează lumea în care trăim.

Moderator: Andreea Roșca, membru de board RBL, fondator The Vast & Curious

Fundația Romanian Business Leaders recunoaște excelența în educație și premiază a cincea generație de profesori MERITO.

Empty section. Edit page to add content here.

Moderatori:

Mihaela PERIANU, Managing Partner, AIMS Romania & Dale Carnagie Training

Sergiu NEGUȚ, Associate Dean of Entrepreneurial Growth & Partner, MsM Romania

TEMĂ: “Plec la studii în străinătate. Rămân acolo sau mă întorc în România?“

Peste 6000 de studenți pleacă în fiecare an din România ca să studieze în universități din alte țări. Marea Britanie, Italia, Franța, Danemarca, Olanda, Germania, Ungaria, Austria, SUA și Elveția sunt primele în ordinea preferințelor tinerilor români. Puțini se mai întorc apoi acasă.

2 echipe formate din tineri între 18 și 30 de ani ne vor expune argumentele pentru care unii dintre ei au decis să revină în țară după finalizarea studiilor, iar alții au ales să rămână în Diaspora.

Echipa 1 de dezbatere:

– Mihai Bica – Primul roman absolvent de medicină @ Cambridge, Rezident Cardiologie Spitalul Floreasca
– Camelia Diaconu – Absolvent inginerie @ Cambridge, Product manager si mentor Upgrade Academy
– Erik Birinyi – Elev @ Transylvania College

Moderator: Tinu Bosinceanu, Fondator Upgrade Academy

Chair de sesiune: Măriuca Talpeș, CEO/Board Member & Co-Founder Intuitext/Bitdefender

Echipa 2 de dezbatere: 

– Cristian Proistosescu – Absolvent fizica@ Princeton, Profesor universitar University of Illinois Urbana Champaign
– Georgiana Ghetie – Analyst BERD Londra
– Ruxandra Sorocianu – Elev CN Sf. Sava

Empty section. Edit page to add content here.

Pe vremea mea…” a devenit “În vremea noastră”.

Pentru prima data în istorie, trăim o etapă în care patru generații lucrează împreună, în același timp. Dar cât din tot ceea ce știm unii despre ceilalți se bazează pe prejudecăți și cât este adevăr? Mai stă în picioare ipoteza rupturii dintre generații?

O suită de discursuri de tip TEDx despre caracteristicile fiecărei generații și cum putem să folosim această coagulare intergenerațională ca să putem învăța unii de la alții.

Moderator: Andi Dumitrescu, Membru Consiliul Consultativ RBL

Speakeri:

– Andrei Ion, Conf. Univ. Dr. Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, Country Cluster Lead în cadrul SHL
– Dana Nae Popa, Owner & Managing Director Pastel
– Tushar Advani, Student, Facultatea Româno-America
– Iuliana Stan, Director General Human Synergistics

Nu întotdeauna viteza de transformare a organizațiilor ține pasul cu ceea ce se întâmplă în lumea din jurul nostru și cu dinamica oamenilor din companie. Georges Saad, antreprenor pasionat de managementul transparent și de importanța abordării care pune oamenii pe primul plan în interiorul unei companii, ne va oferi o imagine detaliată a stilurilor de management și leadership care răspund trendurilor viitorului.

Georges Saad este co-fondator @SPEKTRUM și al întregului ecosistem SPK. Acesta include apollo13 incubatorul de start-up, spațiul de coworking BNKR și filiala educațională Academie.

Crede că eficiența organizațională nu poate fi atinsă decât atunci când resursa umană este considerată cea mai importantă în orice companie. Misiunea lui personală este să reabiliteze reputația unei categorii neînțeles: geeks 🙂

Tehnologia evoluează, iar lumea ține pasul cu ea. Integrăm noile realități în viața cotidiană, asistăm sau contribuim la evoluția inteligenței artificiale. Când vine vorba de perspectiva etică, însă, suntem în mijlocul unor imense controverse. Care sunt Blind Spot-urile legate de avansul tehnologic și cum poate etica să ne sprijine în a administra plusurile și minusurile asociate acestuia? Sorin Axinte și Peter Kirchschläger iau în discuție câteva dintre aspectele unei polemici globale extrem de actuale.

Prof. Peter Kirchschläger, Fondator și Director „Lucerne Graduate School in Ethics”, profesor de etica teologică, este unul dintre experții care oferă constant consultanță în domeniu unor importante instituții naționale și internaționale, cum ar fi ONU, UNESCO, OSCE sau Consiliul Europei.

Moderator: Sorin Axinte, membru fondator RBL, Managing Partner GLUE

Empty section. Edit page to add content here.

Cum gestionăm, prin acțiuni concrete, Blind Spot-urile identificate pe parcursul celor 2 zile de Summit?

După două zile de discuții și dezbateri cu privire la lucrurile nevăzute din jurul nostru, comunitatea RBL va lucra la dezvoltarea de subproiecte în cadrul proiectelor existente sau va genera proiecte noi subscrise celor trei piloni ai Fundației.

Chair de sesiune: Dan Berteanu, Managing Partner Equatorial

Empty section. Edit page to add content here.

La RBL Summit #9 îi recunoaștem pe cei care au contribuit în 2019 la a transforma lumea din jurul lor. Categoriile de premii acordate la finalul Summitului RBL sunt:

1. Model de business inovator – Antreprenor nonconformist care abordează în mod inovator tendinţele sociale şi economice pentru a valorifica oportunităţi de business.

2. Business cu impact social – Antreprenor al cărui business are impact și produce valoare adăugată în plan social.

3. Tânăr antreprenor (<35 ani) – Antreprenor din noul val cu o evoluţie deosebită în piaţă şi cu un potenţial de creştere remarcabil.

4. Business rural.

5. Lider român de business din diaspora ale cărui acţiuni de implicare în comunitate continuă să fie conectate şi cu România.

6. Jurnalistul de business al anului.

7. Funcţionarul public al anului – funcţionar ale cărui iniţiative şi proiecte au un impact pozitiv pentru mediul de business.

Parteneri

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?