SustainAbility Corner la RBL Summit

Pentru noi la RBL, sustenabilitatea este un subiect important și începând cu anul acesta ne dorim să le oferim participanților la RBL Summit posibilitatea de a înțelege cum pot contribui la dezvoltarea durabilă. Este important să înțelegem că dincolo de misiunea de a contribui la o Românie mai bună, organizațiile trebuie să-și concentreze atenția către sustenabilitate și pentru a deveni mai atractivi pentru finanțatorii care se uită la aspectele non-financiare, dar și pentru a fi pregătiți pentru viitorul în care aceste aspecte vor fi reglementate și vor fi nevoiți să se adapteze la ele.

În acest sens în cadrul petrecerii de final a RBL Summit, pe 9 septembrie, de la ora 20.00, la Gărdina Floreasca, am organizat SustainAbility Corner, un loc în care participantii la eveniment vor avea ocazia de a cunoaste organizații care activează în zona sustenabilității și cu care pot colabora pentru a contribui ei înșiși la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Descoperă în continuare organizațiile care vor fi prezente la SustainAbility Corner.

Ambasada Sustenabilității în România (ASR)

Trăim și pentru generațiile viitoare! Sub această deviză s-a lansat în anul 2018, Ambasada Sustenabilității în România (ASR), organizație non-profit ce are misiunea principală de a promova sustenabilitatea în mediul de afaceri. În acest sens, ASR a dezvoltat mai multe programe, unul dintre ele fiind Coaliția România Sustenabilă, prima platformă apolitică pentru dezvoltarea durabilă a României. Prin acces la know-how, instrumente practice și oportunități de parteneriate, ASR își propune să ghideze companiile în tranziția de la business as usual la business sustenabil, mai exact, către noul model economic în care actorii privați pot rezolva probleme sociale și de mediu fără a-și sacrifica eficiența economică și profitul.

Asociația Down Plus București

Asociația Down Plus București este un concept fresh, care promovează copiii și tinerii cu sindrom Down ca având abilități de: SUPER EROI, CAMPIONI, DESIGNERI, MODELE, ARTIȘTI etc. Asociația realizează activități zilnice în capitală, dar periodic organizează și evenimente cultural-sportive pentru persoane cu dizabilități din întreaga țară.

 Mai mult, asociația susține implicarea persoanelor cu dizabilitati în implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) ca actori activi ai societății. În acest sens, ONG-ul dezvoltă în acest moment un proiect pilot prin care Fitoceainaria SanThe a devenit primul loc în care persoane cu sindrom Down se ocupă de servirea lucrurilor comandate din meniu, contribuind în mod direct la unul din cele 17 ODD-uri de la ONU: Reducerea inegalităților.

 Asociația Environ

Asociația Environ este o organizație colectivă, nonguvernamentală și non-profit, de preluare a responsabilităților legale ale producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice cu scopul de a facilita colectarea, tratarea, reciclarea și eliminarea nepoluantă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

În calitate de promotor al economiei circulare în țara noastră, Asociația Environ își propune să contribuie la un mediu mai curat nu doar prin perfecționarea unui sistem de gestionare responsabilă a DEEE, ci și prin implementarea de proiecte și campanii care încurajează schimbarea obiceiurilor privind colectarea selectivă și adoptarea unui stil de viață sustenabil.

Environ are o experiență de peste 14 ani în domeniul mediului în România, oferind companiilor servicii complete în privința managementului deșeurilor electrice, dar și workshop-uri de educație ecologică.

Asociația Viitor Plus

Asociația Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, BiroulEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, POD cu POD luminezi o casă, Regenesys.

Brutăria Concordia

Brutăria Concordia este proiectul de economie socială al CONCORDIA Development, ramura economică a Organizației Umanitare CONCORDIA. De 10 ani sprijinim tinerii fără speranțe de angajare să se integreze pe piața muncii și să fie independenți. Primul pas este calificarea lor în meseria de brutar-patiser. Ei apoi fie sunt angajați în brutăria noastră, unde acumulează experiență și istoric pe cartea de muncă, fie sunt ajutați să găsească loc de muncă în altă unitate de profil. Prin intervenția noastră, tinerii capătă încredere, își formează deprinderile sociale și profesionale pentru a-și putea asigura singuri traiul, fără ajutoare sociale de la stat.

Brutăria MamaPan

Brutăria MamaPan oferă locuri de muncă mamelor singure sau a celor care au mai mult de doi copii în întreținere și se află în situații dificile de viață. Astfel, vrem să producem o schimbare în viața comunității unde ne desfășurăm activitatea, punând interesele acesteia înaintea preocupării pentru profit sau acumulare de capital. De aceea, folosim tot surplusul financiar obținut prin vânzarea produselor noastre pentru îndeplinirea acestei misiuni sociale pe care ne-am asumat-o: crearea de noi locuri de muncă.

Cosânzeana

Cosânzeana este un atelier social înființat în noiembrie 2016 în comuna Aninoasa, Dâmbovița. Misiunea noastră este să îi inspiram pe oamenii de la oraș să redescopere frumusețea cusutului în timp ce creăm locuri de muncă demne la sat. Cu acest scop, producem și comercializăm o gamă diversă de seturi de cusut pe placaj perforat, dar și obiecte deja cusute pe același suport. Seturile noastre au la bază un suport folosit de noi în premieră în România – discuri de placaj perforat – inovație prin care ne dorim să facem cusutul mai interesant și mai accesibil pentru copii, începători și oameni care nu au mult timp liber la dispoziție.

Suntem întreprindere socială acreditată și colaborăm în special cu mame care au nevoie de program flexibil care să le permită să se ocupe și de familie sau gospodărie, dar și cu femei din comunitate, pasionate de cusut. Toate încasările de până acum au fost reinvestite în activitatea atelierului.

Centrul Step by Step

Centrul Step by Step este principalul promotor din România al principiilor educatiei timpurii de calitate si deruleaza proiecte pentru modernizarea educatiei si dezvoltare comunitara sustenabila. Centrul Step by Step este membru fondator al Asociatiei Internationale Step by Step (ISSA), organizatie neguvernamentala care dezvolta programe in domeniul educatiei. Din 1994, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Centrul Step by Step implementeaza Alternativa Educationala Step by Step, aplicata in prezent in peste 320 de gradinite si scoli din 95 de localitati. Educatia este cea mai importanta investitie pentru copiii nostri. Oferind sansa copiilor sa creasca bine de la bun inceput, construim impreuna o noua generatie de oameni capabili sa functioneze bine in si pentru comunitate.

Federația Băncilor pentru Alimente

Proiectul Banca pentru Alimente din București, încă din 2016, pune în slujba societății un instrument prin care produse alimentare și de igienă personală aflate în termen de valabilitate și cele care nu mai sunt necesare deținătorilor, dar bune de utilizare, sunt colectate și depozitate, iar apoi redistribuite către ONG-urile partenere care oferă servicii sociale cu componenta de ajutor alimentar persoanelor din medii defavorizate, persoanelor cu dizabilități sau aflate în risc de insecuritate alimentară.

 Colaborarea cu Băncile Regionale membre ale Federației Băncilor pentru Alimente din România FBAR ar reprezenta un ajutor în reducerea cantităților de alimente pe care ați fost nevoiți să le aruncați înainte, ar contribui la diminuarea costurilor aferente distrugerii acestora și în plus ne-ați ajuta în sprijinirea cu alimente a persoanelor din medii defavorizate aflate în risc de insecuritate alimentară.

 

Meniu