Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene: „Vom finanta cele mai bune idei.”

Ministerul Fondurilor Europene va avea cel putin o jumatate de miliard de euro de alocat proiectelor pentru tinerii de 16-24 de ani in perioada 2014-2020, iar regulile de accesare a banilor europeni „vor fi mult mai simple”, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, la Romanian Business Leaders Summit (12-13 februarie). Teodorovici, care a facut parte din panelul de vorbitori la sesiunea “Cum crestem o noua generatie de antreprenori” a enumerat cateva directii catre care banii europeni ar putea merge in perioada urmatoare: subventionarea de locuri de munca, burse de studii in strainatate, costurile de relocare in cazul in care tinerii isi schimba locul de munca. In ce priveste stimularea antreprenoriatului printre tineri, Teodorovici a vorbit despre deschiderea catre un parteneriat cu mediul de business. „Vom finanta cele mai bune idei. Ii sfatuiesc pe tineri sa se informeze bine si sa aplice.”

Dragos Anastasiu, presedinte la Eurolines, membru al boardului FRBL si moderator al sesiunii a subliniat necesitatea educatiei antreprenoriale, pentru a reduce teama crescuta de esec printre antreprenorii romani, educatie care este la fel de importanta precum finantarea. „Educatia pleaca de acasa, de la cum mamele isi cresc copiii”. Cine ii finanteaza si sustine insa pe cei care esueaza? „Accept ca cei pe care ii sustin sa o dea in bara. Acum sprijin un student care studiaza in Germania si caruia ii finantez doua idei. E ok daca greseste”, a spus Mircea Tudor, presedinte MB Telecom si castigator al titlului de cel mai bun antreprenor din Romania in 2014.

In panelul de vorbitori s-au mai aflat Dan Berteanu (Equatorial), Cristian Lupsa (Decat o Revista), Dan Nechita (Fundatia C.A.E.S.A.R.).

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?