2 din 10 tineri intenționează să pornească o afacere pe cont propriu

12742707_849787855139373_6293609904022966138_n

COMUNICAT DE PRESĂ

 spacer

STUDIU RBL Summit 2016:

2 din 10 tineri intenționează să pornească o afacere pe cont propriu

 

BUCUREȘTI, 2 martie 2016 – În următoarele 12 luni, 22% din tinerii de 18-24 de ani intenționează să demareze o afacere, arată rezultatele unui studiu realizat de Romanian Business Leaders și GfK România și care va fi lansat joi, 3 martie, în deschiderea Romanian Business Leaders Summit, ediția a V-a, cu tema România, un loc mai bun pentru antreprenori.

Studiul măsoară intenția de a deveni antreprenor în rândul populației din România și identifică percepțiile românilor cu privire la antreprenoriat și barierele din acest mediu. Datele au fost culese în luna februarie 2016 pe un eșantion de 1.028 de persoane și sunt reprezentative la nivel naţional pentru persoanele cu vârsta de peste 15 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Stimularea gândirii antreprenoriale este pilonul central de acțiune al comunității Romanian Business Leaders (RBL).

 

Din aprilie 2013,  RBL a organizat 53 de conferințe “VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR” la care au participat peste 7.500 de elevi și studenți din 30 de orașe din România și 158 de antreprenori și executivi români. Scopul “VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR” este să-i învețe pe tinerii români să gândească antreprenorial și să-i sprijine să-și testeze și să-și lanseze ideile de afaceri.

 

În trei ani de activitate, peste 17.000 de români au fost beneficiarii proiectelor RBL pentru ANTREPRENORIAT: Ghidul Practic pentru Antreprenori, Atelierele de Antreprenoriat pentru startups și scaleups, conferințele “VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR”, programele de mentorat reunite pe platforma Mentoria și proiectul de repatriere prin antreprenoriat, Re>Patriot – au produs un impact cumulat pentru peste 17.000 de români.

 

De la prima ediție, în februarie 2012, Summit-ul este momentul când comunitatea de antreprenori și intraprenori din RBL generează noi inițiative prin care continuă să facă România o țară mai bună pentru business și pentru locuitorii ei.

 

Cele două zile ale RBL Summit 2016 includ 7 sesiuni plenare cu peste 60 de invitați – zeci de antreprenori și 4 miniștri – Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale, Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională și Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru Relații cu Românii de Pretutindeni – și sesiuni interactive despre ce îi preocupă concret pe liderii din business și despre oportunitățile pe care le văd ei zilele acestea.

 

Despre Romanian Business Leaders:

RBL Summit este organizat anual de către Romanian Business Leaders (RBL), o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit a cărei misiune este construcția unei țări mai bune pentru mediul de afaceri și locuitorii ei

RBL este condusă de un board care îi include pe: Mihail Marcu – antreprenor, președinte MedLife; Dragoș Roșca – Chairman Delta Asset Invest, fond de investiții private de capital; Dragoș Anastasiu – director general Eurolines Group; Felix Pătrășcanu – FAN Courier, Andreea Roșca – fost jurnalist, consultant în comunicare;  Mihaela Perianu – antreprenor, CEO al AIMS Human Capital București și Dale Carnegie Trening România; Ioana Filipescu – managing director Filipescu Visa Financial Advisors.

 

Contact – sebastian.hubati@rbls.ro, 0747 222 576

 

 

Meniu