Cum construiesti punti cu Guvernul. Cinci lectii din interactiunea FRBL-Guvernul Romaniei

Cum construiesti punti cu Guvernul. Cinci lectii din interactiunea FRBL-Guvernul Romaniei

In ultimele 18 luni, comunitatea de business coagulata in jurul Fundatiei Romanian Business Leaders (FRBL) si-a intensificat activitatea de interactiune cu Guvernul, cu obiectivul de a-si aduce contributia la elaborarea politicilor publice. In sesiunea plenara “Cum construiesti punti cu Guvernul” din prima zi a Romanian Business Leaders Summit (12-13 februarie), invitatii plenarei au vorbit despre masurile concrete pe care membrii FRBL le-au propus Guvernului, in domeniile sale strategice de actiune: educatie, antreprenoriat si buna guvernare (fiscalitate, legislatie).

“In 2014 am identificat clar care sunt acele obiective pentru care trebuie sa ne batem si care trebuie sa se intample – cum ar fi pastrarea cotei unice de impozitare, reducerea CAS cu cinci procente sau imbunatatirea imaginii scolilor profesionale, in zona de educatie”, a declarat Dragos Rosca, membru al board-ului FRBL si moderatorul sesiunii. Participantii la dezbatere au explicat ce trebuie sa livreze mediul de afaceri in relatia cu autoritatile, pentru a obtine rezultate.
  • ”Oamenii din administratie ne inteleg pe noi, dar invers – noi pe ei – este foarte greu. Ti se pare ca celalalt nu face nimic, dar nu este mereu asa. Exista niste constrangeri, pe care trebuie sa le intelegi. Ce e de facut? Trebuie sa livram continut de calitate, de care acesti oameni au nevoie pentru a intelege unde e problema si cum trebuie actionat.” – Dragos Anastasiu, Director General al TUI Eurolines si membru al board-ului FRBL
  • „Un proiect reusit vara trecuta cu ajutorul FRBL a fost un proiect de imagine, pentru scolile profesionale – mesajul fiind ca o meserie nu este o rusine, ci dimpotriva, ca ar trebui sa incurajam copiii sa invete o meserie, chiar daca mai tarziu se duc spre facultate. Noi, mediul de business, am facut si finantat acest efort de comunicare, care a avut rezultate remarcabile. Numarul elevilor inscrisi la scolile profesionale a crescut de la 18.000 la 33.000, dupa un an ” – Mariuca Talpes, co-fondator Sofwin
Sesiunea plenara i-a mai avut ca invitati pe Angela Rosca (TaxHouse), Felix Patrascanu (FAN Courier) si Ioana Filipescu (FVFA), fiecare impartasind din experienta lucrului cu Guvernul.

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?