Cum pot salva antreprenorii lumea

Cum-pot-salva-antreprenorii-lumea

Cum-pot-salva-antreprenorii-lumea

Antreprenorii sociali, acei indivizi care aduc solutii inovative la problemele sociale cele mai presante, au putere sa schimbe lumea din jurul lor. Summit-ul din februarie va prezenta cateva astfel de solutii si studii de caz, printre care Ashoka, cea mai mare retea de antreprenori sociali din lume, care se intinde peste 80 de tari. Marie Ringler (foto), fondatoarea Ashoka in Austria si directorul Ashoka pentru Europa Centrala si de Est, va vorbi la Romanian Business Leaders Summit.

Fenomenul antreprenoriatului social a luat amploare la nivel mondial, pe fondul acutizarii unor probleme sociale si economice carora guvernele si autoritatile locale nu le mai pot face fata – cum ar fi bolile, inechitatea sociala si somajul.

Iata cateva exemple: Kailash Satyarthi, activist indian, castigator al Premiului Nobel si membru al Ashoka din 1993, care a luptat cu succes impotriva exploatarii copiilor;Thorkil Sonne, danezul care are ca obiectiv sa creeze 1 milion de locuri de munca pentru autisti si Laszlo Jakubinyi din Ungaria, care creeaza oportunitati de angajare pentru persoanele cu dizabilitati mentale din Ungaria si care acum se extinde in Romania, Polonia si Moldova.

“Aceste povesti de success se pot intampla numai daca exista un parteneriat puternic cu mediul de afaceri”, explica Marie Ringler, cea care a pus bazele Ashoka (Austria) in 2011, pentru Romanian Business Leaders Summit. In februarie, ea va vorbi despre astfel de parteneriate pe care Ashoka le-a creat in Europa Centrala si de Est, dar si la nivel global.

Cititi aici biografia Mariei Ringler.

Ashoka este cea mai mare retea de antreprenori sociali din lume. Cei aproape 3.000 de antreprenori din 80 de tari cauta sa rezolve unele dintre cele mai presante probleme sociale, in parteneriat cu mediul de business. Ashoka se implica sa identifice, sa selecteze si sa sprijine financiar si profesional proiectele de impact. Mai multe despre Ashoka puteti citi aici.

(foto credit: Lukas Beck)

***

Romanian Business Leaders Summit (RBLS) reuneste, anual, 300 de lideri de business si din administratie. Summit-ul prilejuieste dialogul deschis pe subiectele fierbinti ale momentului si genereaza proiecte pentru cele trei directii de actiune ale comunitatii – educatia, antreprenoriatul si buna guvernare.

A patra editie Romanian Business Leaders Summit, “Liderii unei lumi in schimbare” va avea loc in 12-13 februarie 2015 la JW Marriott Grand Hotel din Bucuresti.

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?