Dragoș Petrescu preia președinția RBL de la Dragoș Roșca, începând cu luna aprilie

Începând cu luna aprilie 2021, Romanian Business Leaders (RBL) are un nou Consiliu Director, format din 13 antreprenori și executivi români: Dragoș Petrescu (Președinte, City Grill Restaurants), Mihai Marcu (CEO, Medlife),  Dragoș Neacșu (CEO, GS1 România), Sergiu Neguț (Co-fondator, FintechOS), Felix Pătrășcanu (Owner, FAN Courier Express),  Marius Ștefan (Owner/CEO, Autonom Group), Măriuca Talpeș (CEO, Intuitext), Laura Florea (Managing Partner, Point Public Affairs), Angela Roșca (Managing Partner, Taxhouse-Taxand România), Dan Pitic (Owner, Perpetuum), Iulian Cîrciumaru (Managing Partner, V7 Capital), Florin Furdui (Country Manager, Portland Trust) și Dan Isai (CEO, SaladBox)

Consiliul Director va fi condus de Dragoș Petrescu, noul președinte al RBL și de doi vicepreședinți, Marius Ștefan și Felix Pătrășcanu. 

Prioritățile noului consiliului sunt: creșterea sustenabilă a proiectelor de educație și antreprenoriat dezvoltate de Fundație, întărirea pilonului de bună guvernare, creșterea comunității de membri și a implicării acesteia în proiectele și inițiativele organizației, precum și extinderea în alte orașe din țară și din străinătate.

”Închei cele două mandate la conducerea Romanian Business Leaders cu bucuria de a fi fost alături de membrii și colaboratorii noștri în construcția unei organizații puternice, mature, și creative. Comunitatea RBL a dovedit o capacitate extraordinară de adaptare, inclusiv la condițiile dificile ale pandemiei, păstrând entuziasmul și dedicarea necondiționată și dezvoltând, în continuare, cu migală, răbdare și pricepere proiecte extrem de valoroase pentru comunitate. Romanian Business Leaders este comunitatea pe care te poți baza întotdeauna, alături de care ideile posibile devin realitate.”, a spus Dragoș Roșca, fost președinte al RBL. 

Dragoș Petrescu, noul Președinte RBL este Antreprenor self-made, pornit de la 0, a ajuns după multe experiențe în zona de retail una dintre cele mai cunoscute voci ale industriei HoReCa.

Dragoș și-a descoperit vocația pentru afaceri în anii ’90, fiind unul dintre seniorii antreprenoriatului în România. A pus mereu pe primul plan educația atât pe canalele clasice, dar mai ales prin “best experience” ale altora.

Dragoș este absolvent al Universității Politehnice din București, alumni al London Business School (LBS), MBA la ASEBUSS Kennesaw University, Standford YPO Program, Management de L’Entreprise Toulouse, McDonald’s Hamburger University Oak Brook, Illinois.

Dragoș conduce cea mai mare rețea de restaurante tradiționale din România: City Grill alături de Daniel Mischie grup fondat de către cei doi în anul 2004.Activează cu succes și în piață de delivery din București cu City Grill Delivery, fiind unul din primii 5 jucători de pe piață de delivery din capitală începând cu anul pandemic 2020.

Dragoș Petrescu este investitor în formatul TV al emisiunii Imperiul Leilor. Misiunea lui de a întoarce experiența dobandită către tinerii antreprenori se regăsește și în alte formate precum Tineri în Arenă (un proiect RBL).

Dragoș a fost Președintele YPO România 2016, European Learning Officer YPO 2017-2019 și Coordonator al Coaliției pentru Dezvoltarea României în anul 2017 și 2020.

Dragoș crede în 6 valori simple pe care le-a aliniat echipei sale: Corectitudine, Munca susținută, Educație permanentă, Loialitate în echipă, Respect în orice interacțiune personală, Încredere-atitudine pozitivă.

„RBL este vocea și vehiculul de acțiune al antreprenorilor pentru a construi o Românie în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Este o responsabilitate importantă pentru mine să duc visul pornit de fondatori, acum 10 ani, mai departe. Sper să contribui sustenabil la viziunea și direcțiile Fundației – antreprenoriat, educație și bună guvernare – astfel încât RBL să-și consolideze poziția de lider al organizațiilor antreprenoriale din România”, a declarat Dragoș Petrescu. 

Meniu