Marie Ringler, Ashoka Austria: „Chiar cred ca antreprenorii sociali pot salva lumea”

Marie Ringler Ashoka AustriaGuvernele si autoritatile locale nu mai pot face fata problemelor presante ale societatii, cum ar fi bolile grave, inechitatea sociala si somajul. Asa a luat amploare fenomenul antreprenoriatului social, la nivel mondial, a explicat Marie Ringler,fondatoarea Ashoka in Austria, cea mai mare retea de antreprenori sociali din lume, guest speaker la Romanian Business Leaders Summit (12-13 februarie). Marie Ringler, care este si directorul Ashoka pentru Europa Centrala si de Est a oferit cateva exemple de initiative de antreprenoriat social, care au produs schimbari pozitive majore in lume:

  • Kailash Satyarthi, activist indian, castigator al Premiului Nobel si membru al Ashoka din 1993, care a luptat cu succes impotriva exploatarii copiilor;
  • Thorkil Sonne, danezul care are ca obiectiv sa creeze 1 milion de locuri de munca pentru autisti;
  • Laszlo Jakubinyi din Ungaria, care creeaza oportunitati de angajare pentru persoanele cu dizabilitati mentale din Ungaria si care acum se extinde in Romania, Polonia si Moldova.

„La ora actuala exista mai multe nevoi la care, cu o abordare de tip <think big> din partea mediului de business, putem gasi rezolvare. Piata muncii, energia, autismul sunt cateva exemple”,  a spus Marie Ringler. „Sper sa venim in Romania si sa gasim parteneri printre dvs. Exista oameni fantastici aici”, a spus Ringler.

Demet Ozdemir, partener si director al Departamentului de asistenta in tranzactii, EY, a declarat: „Primul lucru de care au nevoie antreprenorii este accesul la fonduri. Al doilea lucru de care au nevoie este suportul statului in ceea ce priveste taxele. Indepartarea barierelor pentru cresterea colaborarii este o alta metoda pentru imbunatatirea mediului de lucru pentru antreprenori”.

Sesiunea plenara dedicata modelelor de success antreprenorial a prezentat mai multe metode de rezolvare a unor probleme care, pana acum, erau lasate exclusiv in sarcina politicii publice sau a pietei. Panelul de speakeri i-a mai inclus pe: Felix Patrascanu, co-fondator FAN Courier; Istvan Mar, presedinte Fructul Secuiesc; Horia Cardos, fondator Agroland.

Poze din plenara pot fi vizualizate aici.

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?