Ovidiu Megan, Universitatea de Vest: Azi in Timisoara, maine-n toata tara

Ovidiu Megan, Universitatea de Vest- Azi in Timisoara, maine-n toata taraDoi din trei tineri din tarile aflate in curs de dezvoltare nu isi ating potentialul economic, potrivit World Economic Forum (WEF), o institutie internationala a carei misiune este o lume mai buna, printr-o cooperare de tip public-privat. Cum sta situatia in Romania?

Ovidiu Megan, Decan al Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor (FEAA) la Universitatea de Vest din Timisoara, a initiat in 2014 un program extracurricular, EDUforLIFE, in colaborare cu mediul de business local, menit sa antreneze studentii pentru mediul de business, inca de pe bancile scolii.

EDUforLIFE, care a cooptat 500 de studenti de la debutul programului, include ateliere de lucru si diverse sesiuni de interactiune cu specialisti si practicieni din mediul corporatist, dar si cu antreprenori.

Premisele de la care a plecat initiativa acestui program sunt doua. Un student are, in medie, patru ore didactice pe zi. Decat sa-si iroseasca timpul, mai bine ar fructifica orele libere pentru urmatoarea etapa din viata. Pe de alta parte, rata crescuta a somajului in randul tinerilor absolventi, dar si lipsa de abilitati practice dobandite in timpul facultatii, din cauza reducerii drastice a numarului de ore, compun o realitate pe care angajatorii o semnaleaza frecvent.

„Nu asteptam ca ministerul sa rezolve aceste probleme, ci actionam proactiv in beneficiul tinerilor, universitatilor, companiilor si al comunitatii in general”, explica Ovidiu Megan, pentru Romanian Business Leaders Summit.

„Consider ca aceasta initiativa este o veritabila actiune de antreprenoriat educational”, spune Megan.

La Summit (12-13 februarie), in sesiunea de deschidere din ziua a doua, „Noi modele in spatiul public”, Ovidiu Megan va povesti despre planurile de extindere a acestui program si in alte universitati din tara si va explica viziunea din spatele acestui demers.

Click aici pentru a vedea in ce consta programul, pe larg.

Click aici pentru biografia lui Ovidiu Megan.

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?