Radu Tatucu: Ce poate invata Romania si de unde?

Radu Tatucu- Ce poate invata Romania si de unde?Care sunt acele teme majore la care lumea de business, dar si societatea ar trebui sa reflecteze in viitorul imediat? In ce sectoare trebuie sa actionam cu totii – si cum? Sesiunea de deschidere din prima zi a Romanian Business Leaders Summit (12-13 februarie), a carei tema este schimbarea, va incerca sa raspunda la aceste intrebari.

Radu Tatucu, cu o bogata experienta internationala in sectoarele public, privat si ONG-uri, in prezent Senior Pan-EU Vendor Manager la Amazon EU, este unul dintre invitatii primei sesiuni plenare din prima zi a summit-ului .

In interventia sa, Radu va argumenta de ce Romania are nevoie de o strategie nationala de dezvoltare pentru a deveni competitiva. „Romania are nevoie in primul rand de o viziune clara, de un angajament pe termen mediu si lung. Apoi are nevoie sa fie perseverenta in implementarea proiectului de tara, in urma caruia sa rezulte o tara cu adevarat dezvoltata si competitiva”, spune Radu pentru Romanian Business Leaders Summit.

Radu este de parere ca Romania poate invata din modelele de succes ale unor tari precum Estonia, Singapore sau Chile, despre cum sa incurajeze o veritabila colaborare pan-sectoriala – intre sectorul public si privat, mediul universitar si ONG – uri. Dar, mai intai de toate, propriul model de dezvoltare trebuie definit – Proiectul Romania 2040. Radu va explica la Summit ce ar presupune acest proiect si ce i-ar aduce Romaniei.

„Romania are evident de invatat din greselile ultimilor 25 de ani – nu doar pentru a nu le repeta, insa si pentru a se asigura ca, pe viitor, va fi intr-o pozitie mult mai buna ca sa poata fructifica diversele oportunitati care se ivesc”, spune invitatul Romanian Business Leaders Summit.

In prezent, Radu este Senior Pan-EU Vendor Manager la Amazon EU, unde este responsabil pentru dezvoltarea relatiei cu furnizorii din cele 23 de tari din Uniunea Europeana, unde Amazon nu are o platforma. Anterior, Radu a lucrat in consultanta economica si de management in Boston si Londra, si pentru Banca Mondiala in Washington DC. La Banca Mondiala, Radu s-a concentrat pe politici publice al caror scop principal a fost reducerea saraciei, imbunatarirea climatului de investitii si cresterea competitivitatii tarilor din Asia de Est.

Radu a absolvit programul de MBA de la London Business School, unde s-a concentrat pe antreprenoriat, si programul de master in politici publice al Harvard University John F. Kennedy School of Government, unde s-a specializat pe competitivitate nationala, parteneriate public-private si politici publice de infrastructura. De asemenea, este licentiat in economie al Harvard College.

Radu este co-fondator, fost presedinte si in prezent senior advisor al GRASP (Global Romanian Society of Young Professionals), prima organizatie globala de tineri profesionisti romani, a carei misiune este sa contribuie la dezvoltarea si modernizarea Romaniei prin implicare civica, transfer de cunostiinte si imbunatatirea politicilor publice.

La nivel personal, Radu este foarte pasionat de calatorit (este un adevarat globetrotter), debate, dans de societate, muzica clasica si rock, si schi.

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?