Adrian Stanciu

Adrian Stanciu

Compania: Maastricht School of Management
Funcția: Founding Partner
Calitatea în comunitate:
Informații suplimentare:
Industrie:

Adrian Stanciu și-a început cariera în afaceri în 1990, când și-a părăsit slujba dintr-o organizație de stat pentru a-și înființa propria companie, numită Arexim, împreună cu un coleg, vânzând și oferind servicii de întreținere a echipamentului de birou. Ei au vândut compania către Xerox, principalul lor partener în România în 1997, într – un moment în care Arexim era principalul jucător de pe piața echipamentelor de birotică, cu peste 200 de angajați.

Ulterior, Adrian a lucrat pentru Xerox ca director de vânzări pentru una dintre diviziile de vânzări ale corporației în ECE, timp de un an, iar apoi în funcția de director general al Xerox România timp de doi ani. În rolul său de ofițer corporativ în Xerox, Adrian a fost un membru/a jucat un rol activ în efortul de schimbare pe care Xerox la întreprins la sfârșitul anilor ’90 pentru a-și transforma poziția compania din tehnologia analogică spre cea digital.

În 2001, Adrian a părăsit lumea corporațiilor pentru totdeauna pentru a se dedica unei pasiuni vechi, predare și consultanță. A început Ascendis, o companie de formare, împreună cu un fost coleg. A părăsit compania de formare, vânzând-o partenerilor săi în 2007, la un moment dat când Ascendis a fost cea mai mare și mai reușită companie de formare din România. Compania încă mai există și astăzi este cea mai mare companie de formare din țară.

În 2005, Adrian a lansat franciza românească a Human Synergistics International, o organizație de consultanță si cercetare specializată în diagnosticare și schimbare a culturii organizaționale și sa angajat într-o călătorie de consultare pe tema schimbării organizaționale, în special în ceea ce privește schimbările culturale. El a lansat ulterior operațiuni similare în Ungaria, Serbia și Bulgaria. În anii de atunci, Adrian a fost implicat în mai mult de 50 de proiecte de evaluare și transformare culturală organizațională, în România și țările vecine. Clienții săi includ atât mari companii multinaționale precum Vodafone, Orange, Raiffeisen Bank, IBM, Xerox, EY sau afaceri locale mari precum eMag (comerciantul cu amănuntul online), Regina Maria (rețeaua de asistență medicală), Banca Transilvania (bancară) sau Grupul Sapte (agenție de marketing).

În plus față de activitatea sa de consultanță, Adrian este partener fondator al Fundației Erudio, o organizație dedicată aducerii autenticității și expresivității în domeniul leadership-ului.

Organizațiile desfășoară două programe dedicate directorilor de top, Erisma, o școală

leadership autentic și construire a carismei și Emeritus, un program despre

filozofia conducerii. (leadership-ului?) Ambele programe s-au bucurat de succes îndelungat și au o rețea de alumni de aproximativ 1000 de persoane.

În domeniul academic, Adrian deține o diplomă de licență în inginerie de la Universitatea Tehnică din București. El este, de asemenea, un profesor pasionat, care a predat în numeroase programe de afaceri pentru absolvenți. În prezent este partener, decan asociat și profesor la Școala de Management IDEA  din Romania, care desfășoară un program de Executive MBA în parteneriat cu Școala de Management Maastricht din Olanda, unde Adrian predă leadership, schimbarea și diversitatea culturală. De asemenea, predă pentru Centrul de Business Centrum din Perù și Școala de Management Maastricht din Olanda și din Kuweit.

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?