Dan Stoenescu

Compania: Ministerul Afacerilor Externe

Funcția: Ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni
Calitatea în comunitate: Invitat
Informații suplimentare:
Industrie: 

Dan Stoenescu a fost numit în funcţia de ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni în data de 17 noiembrie 2015.

Este diplomat din anul 2007, jurnalist şi eseist. Încă de la începutul carierei sale a militat pentru drepturile românilor de pretutindeni şi a fost implicat în proiecte pentru păstrarea limbii, culturii și identității românești în rândul comunităţilor din afara graniţelor.

În perioada februarie 2009 – februarie 2010, a coordonat activitatea Diviziei Originarii din România, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea, este membru fondator al asociaţiei Liga Tinerilor Români de Pretutindeni şi al Centrului pentru Educaţie Democratică, dezvoltând proiecte în sprijinul românilor din vecinătatea apropiată.

A activat în cadrul mai multor agenţii specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi organizaţii neguvernamentale din Statele Unite ale Americii, America Latină şi Orientul Mijlociu.

În calitate de diplomat şi-a desfăşurat activitatea în cadrul ambasadelor României la Madrid și Beirut. În perioada 2011 – 2013 a fost președinte al European Union National Institutes for Culture în Liban, pentru două mandate consecutive, ca reprezentant al Institutului Cultural Român.

În anul 2003, a obținut licența în Studii Internaționale de la Austin College din Texas, SUA, iar în anul 2005 a obținut o diplomă de master în Globalizare și Dezvoltare de la Universitatea Warwick din Marea Britanie. A absolvit cursurile post-universitare cu specializarea Migrație Forțată și Studii asupra Refugiaților la Universitatea Americană din Cairo (2006). Totodată, deţine titlul de doctor în Științe Politice, acordat de Universitatea din București (2009).

A urmat, de asemenea, o serie de cursuri de specializare la Colegiul European de Securitate şi Apărare din Belgia, Institutul Matías Romero din Mexic şi la Institutul de Relaţii Internaţionale Clingendael din Olanda.

Vorbește fluent engleză, spaniolă, franceză, italiană şi are cunoştinţe de limbă portugheză şi arabă.

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?