Virgil Stănescu

Compania: Asociația Club Sportiv Baschet Atletic București
Funcția: Președinte
Calitatea în comunitate: potențial membru
Informații suplimentare:
Industrie: 

„Virgil Stanescu a absolvit Universitatea din Alabama de Sud cu specializare in managementul general. Are de asemenea un Master in Integrare Economica Europeana (Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea”). Preocupat de ambele aspecte ale sportului a absolvit Scoala Nationala de Antrenori – ANS – disciplina Baschet.

 Virgil a fost capitan al echipei nationale de baschet si de cinci ori cel mai bun jucator al Romaniei, cu o impresionanta cariera internationala. A inceput baschetul la nivel organizat in 1994 la SOCED Bucuresti. In 1998 primeste o bursa in NCAA, liga universitară americană de la Universitatea din Alabama de Sud. Se intoarce in Europa in 2001 unde joaca in Euroliga, EuroCup si EuroChallenge, la echipe de vârf din campionate puternice precum Germania, Italia, Rusia, Turcia si Belgia. A fost selectionat timp de 15 ani in echipa nationala a Romaniei din care zece a fost capitanul echipei. In 2014 a fost inclus in Hall of Fame-ul Universitatii din Alabama de Sud.

 Dupa 20 de ani de cariera sportiva si nenumarate trofee si medalii, renunta la viata de baschetbalist dar ramane in sport preluand conducerea echipei de baschet Steaua CSM EximBank din pozitia de presedinte. Preocupat de strategia baschetului romanesc, a fost ales in 2013 vicepresedintele Federatiei Romane de Baschet. La clubul pe care il conduce a pus bazele unui centru de “excelenta” pentru copii si tineret, sub umbrela caruia joaca baschet aproximativ 1200 de copii. Crede in educatia pe care ti-o da sportul de orice fel si valorile capatate in urma antrenamentelor si a competitiilor.”

All rights reserved ©RBLS 2017. Site realizat de IN MOTION MEDIA

Log in with your credentials

Forgot your details?