Eric Hanushek vine la RBL Summit 2017

Eric A Hanushek este membru al Institutului Hoover din cadrul Universității Stanford. Considerat lider în dezvoltarea de analize economice privind problemele educaționale, este autorul a numeroase studii, frecvent citate, fiind de asemenea cel care  lansat ideea de a măsura calitatea cadrelor didactice prin creșterea performanțelor elevilor.În cel mai recent studiu, Hanushek arată ca există o strânsă corelație între calitatea educației și creșterea economică națională.

Ultima sa carte “The Knowledge Capital of Nations: Education and the Economics of Growth”  identifică legătura puternică între abilitățile oamenilor și creșterea economică a unei națiuni, arătând astfel impactul economic al școlilor de înaltă calitate.

De-a lungul carierei sale a susținut prelegeri la Universitatea Yale, Academia Forțelor Aeriene a Statelor Unite și Universitatea din Rochester. Este de asemenea, membru al Academiei Naționale și Internaționale de Educație și membru al Academiei Americane de Cercetare în Educație.

Meniu